De Betalingstermijn bij een AOV

Doet u een offerteaanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan wordt u gevraagd om aan te geven of u per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar wilt betalen.

Leest u verder, dan ontdekt u dat die keuze gevolgen heeft: sommige verzekeraars rekenen een opslag bij maand betaling, andere geven korting bij jaarbetaling.

Hoe ze het u ook verkopen, jaarbetaling van uw AOV is goedkoper dan maandbetaling en kwartaalbetaling zit er tussen in. Het prijsverschil kan behoorlijk zijn, tot wel 6% verschil tussen maand en jaarbetaling.

Heeft u de financiŽle ruimte dan is het voor de hand liggend om per jaar te betalen. U kunt tenslotte beter 6% besparen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan dat u het premiebedrag op een spaarrekening zet tegen 1% rente. Ook wanneer u de fiscale aspecten meeneemt (aftrek van premie en eventuele vermogensrendementsheffing) pakt jaarbetaling voordeliger uit.

Bij elkaar gaat het niet om een geweldig groot bedrag, afhankelijk van uw premie rond Ä 100 per jaar, maar als ondernemer let u ongetwijfeld op de kleintjes en waarom zouden we verzekeringsmaatschappijen extra sponsoren?